sophiaNETT
"Dagbok"
image

Sommer 2012

Ettersom det nok en gang har gått en stund siden vi har skrevet i dagboken så blir det her en kort oppsummering til juli og vi skriver likt for oss begge. Vi har ett uttrykk som er ganske betegnende for denne perioden: HEKTISK ! Ettersom mamma er ny i jobb så ble det ikke vinterferie på oss i år. Vi var på i barnehage og på aktivitetsskole og mamma og pappa var på jobb. I påsken var vi som alltid på Kvitfjell og det er alltid veldig koselig. Det er en veldig hyggelig tradisjon synes vi. Bortsett fra små utflukter litt her og der som Gaustablikk en helg med Boste & Co og en Bardøla tur med Bråthens & Co så har hverdager og helger gått fort forbi. Vi har alltid mye på agendaen og vi gjør mye moro men mye av livet vårt nå består også av hverdager med jobb, barnehage, skole og aktiviteter. Isabella holder fortsatt på med turn og en periode gikk hun også på håndball sammen med sine venninner men det tror vi var ett kortvarig prosjekt. Dagene går til mye lekser og ikke minst å være sammen med venninner og etter hvert nå også guttevenner. Hun har mange flotte venner og hun veksler på å være sammen med alle noe som er veldig fint synes vi. Hun er også fortsatt kjæreste med Mathias i klassen. Sophia vokser til og er en liten bestemt dame nå. Hun stortrives i barnehagen og er så glad i barnehagetantene. Vi ser for hver dag noe nytt hun lærer og ettersom hun får være litt sammen med Isabella og venner også så blir hun fort større. I vinter lærte hun seg også å stå på slalom med sele. Det var stor stas. Ellers har Sophia to usynlige venner Somaya og Magnus. Magnus bor på loftet hos oss mens vi er litt usikre på Somaya. Det vi vet er at hver gang hun gjør noe ugang så er det Somaya som har gjort det. En gang kastet hun en crocs (sko) ut av bil vinduet (som vi aldri fant igjen) og da skyldte hun på Somaya. Hver dag blir det snakket om Somaya og vi er imponert over hvilken fantasi denne lille luringen har. Det har for øvrig vært til tider texas i sengen til mamma og pappa en periode da alle 4 har sovet sammen. Sophia var redd (for noe) og Isabella var redd en periode akkurat da rettsaken mot Anders Behring Brevik begynte. Dette var veldig skummelt og hun følte seg ikke helt trygg men nå er dette gått over og alle sover der hvor de skal igjen. Takk og lov !

Vi hopper litt fort til det som er friskt i minne - nemlig SOMMERFERIE. I slutten av juli så reiste vi, mamma, pappa, Boste, Kjell, Celine, Carmen, Cornelius og Randi til Tyrkia. Vi hadde også noen dager med Tone, Thomas, Sander og Rasmus den første uken. Vi var på to ulike steder Pegasus World i Side og Kempinski Hotel i Belek. Det første stedet var ett enormt resort tilrettelagt for barn. Det var utrolig mye å finne på hele tiden. Det andre stedet var roligere men utrolig flott og vi hade to villaer ved siden av hverandre me eget basseng noe vi synes var stor stas. Det var også stas at vi fikk en egen golf bil som vi kjørte rundt med på området - eller rettere sagt Cornelius kjørte oss rundt med. Vi hadde to herlige uker i Tyrkia med varme dager med mye bading og annen moro og kos med gode venner og familie. Bortsett fra at Sophia hadde øreverk en natt så var alle friske og raske og vi koste oss veldig. Etter Tyrkia reiste vi to jentene med pappa, Kjell, Carmen, Cornelius og Celine på hytta, Lundetangen, en tur. Her hadde vi variert vær (noe som har vært typisk for den norske våte og kalde sommeren i år) men vi hadde det veldig fint. Det er mye å finne på likevel. Vi hadde så en helg i Sandefjord hos Boste mens mamma og pappa var på noen festligheter i Oslo. Etter det hadde vi enda en uke på hytta med mamma, Bobo, farfar, Caroline og Bendik mens pappa var tilbake på jobb. På tross av variert vær så fikk vi badet, kjørt ring, stått på vannski og vært mye ute med båten. Isabella og mamma tok også en dag i Skien Fritidspark hvor de var i 4 timer og klatret. Kjempemoro. Etter dette var vi en helg hjemme med pappa før vi, mamma og Kari Mette reiste til ett lite nydelig sted i Danmark som het Hornbæk. Her hadde vi så utrolig flaks med været. Når vi landet så ble det sol og varme og det hadde vi til vi reiste hjem uten at det regnet en gang og det var sydentemperatur. Vi hadde lange deilige dager på stranden og på kveldene var vi ute og spiste på mange koselige restauranter i bakgårder og på havnen etc. Dette var ett veldig hyggelig sted og vi ønsker oss en tur hit neste år også.

Akkurat nå er mamma og pappa tilbake på jobb, Sophia er i barnehagen igjen og Isabella er med skole Frida hos Boste & co i Sandefjord en hel uke. Vi savner henne. Neste uke skal vi alle være hjemme men Isabella har fortsatt fri. Heldiggris !

Hei så lenge !

- Ofte hørt du temmer ikke over meg !
- Ofte hørt: Elsker du gulrot ? Elsker du Bobo ? Elsker du blomster ? Elsker du……
- Ofte hørt: Hvorfor det?
- Ofte hørt syngende, stort sett hele dagen.
- Digger: Å danse
- Fortsatt hekta på: frukt
- Populært nå: Spill på iPad og iPhone

Kommentera logoKommentar

Vinter 2011/2012

Endelig tilbake ! Jeg skylder rett og slett på mamma her altså. Rett etter høstferieuken begynte mamma og jobbe og selv om det kun har vært en 50% stilling hos Bama Storkjøkken så har hun jo en 200% stilling (100% mamma samt 100% Per`s tid) fortsatt her i hjemmet også.

Sist dere hørte fra meg var etter min bursdag. Siden dette har det skjedd en stor ting i livet mitt. Jeg har begynt i ny barnehage. Jeg går nå i Sanatoriet barnehage som ligger ved siden av Isabellas skole noe mamma og pappa er veldig glade for. Jeg går på en avdeling som heter Stilla og fra dag 1 så har jeg stortrivdes. Mamma hadde satt av 3 dager til innkjøring men etter 2 timer den første dagen kunne mamma bare reise. Mamma ble sittende med en annen jente på fanget som var lei seg men jeg var alt for travel med å leke. På avdelingen jobber det tre herlige damer; Tonje, Jeanette og Vibeke og de er verdens beste. Nå har jeg mye større plass å boltre meg på og flere barn og leke med og mye god mat og morsomme turer. Alt er morsomt i barnehagen !

Det har også vært høstferie. Mamma, Isabella og jeg reiste til Boste og Kyle på Venås hvor vi var ett par dager på hytta. Det var kjempe hyggelig. Dagene brukte vi utendørs på ATW, firhjuling (mamma kjørte rundt med oss bak i tilhengeren), hogge ned trær og lage ved og gå turer og innendørs går det i å lage god mat, brettspill og quiz bøker. Etter ett par dager reiste vi til Gaustablikk alle sammen og bodde på Gaustablikk Høyfjellshotell. Her hadde vi det supert med svømmebasseng og andr barn å leke med. Jeg fikk også litt alenetid med Boste da de andre gikk opp Gaustatoppen en dag og det er jo stor stas da vi har det så fint sammen. Bortsett fra at pappa ikke var med så var det en helt strålende høstferie.

Tiden etter høstferien gikk jeg på dans på Dansefabrikken og det synes jeg var stor stas. Mamma var vel litt lettere oppgitt noen ganger da alle barna holdt sine foreldre i hånden men ikke jeg ! Jeg vil være i midten alene ! Og gjøre dans på min egen måte !

Halloween var også en annerledes opplevelse som skulle prege meg i lengre tid etterpå. Hele dagen så jeg folk som kledde seg ut og jeg så jo også at Isabella hadde på seg andre klær enn til vanlig. Jeg lurte fælt på dette. De klær seg ut og får godterier. Hvorfor det ? Når det begynte å ringe på døren om kvelden og folk kom med økser i hodet og så ut som spøkelser etc så fortso jeg ikke helt opplegget og ble redd. Dette snakket jeg om i lang tid etterpå. Jeg kaller det SKØPELSER.

November og desember var spennende måneder for meg for det skjedde mye nytt. Jeg husker jo ikke julen noe særlig fra i fjor og både hjemme og i barnehagen så har det vært mye jul i år (juleavslutninger, nisseverksteder og nissefester etc) så nå har jeg en forståelse for hva det er. Man synger julesanger (favoritten er musevisa), spiser grøt, pynter seg, har juletre og julenissen kommer med gaver. Dette er noe jeg kan leve med ! Når vi hadde nissefest i barnehagen var jeg helt i ekstase. Jeg elsket å ha på meg nissekjolen og ville i flere dager etterpå ikke ta den av meg. Ikke heller når jeg skulle sove. Selve julaften i år ble feiret i Sandefjord og det var veldig hyggelig men også litt snålt fordi det ikke var noe snø. Det var varmt og grønt gress ! Men nå husker ikke jeg snø så godt fra i fjor så det var også god stemning når den første snøen kom i år og jeg kunne lage spor? I Sandefjord var onkel Morten og Truls, tante Julia, Liam og broren og moren hans, alle oss 4 samt Kylve og Boste. Det var veldig hyggelig. Vi har faktisk aldri feiret julaften der så det var på tideJ Vi fikk også besøk av julenissen og det var moro. Jeg ville ikke gi han en klem men jeg gråt heller ikke. Og jeg fikk som tidligere ett hav av fantastiske gaver. Takk til alle sammen !! Første juledag var vi innom Nybyen hos Leif og Bente med familie før vi reiste hjem og var hjemme ett par dager. Så reiste vi selvfølgelig til Kvitfjell nyttårshelgen og det var som alltid super trivelig. Der fikk vi også endelig litt vinterfølelse fordi det var snø der og vi fikk stått på ski, akt og baset i snøen. Det var etterlengtet. På selve nyttårsaften så var det oss, Bobo og farfar, Kjell og 3 barn og Caroline og Bendik. Carmen og jeg sov inne mens rakettene ble skutt opp og mamma passet på oss. Vi våknet ikke. Å være på hytta med Bobo og farfar er alltid fint for de finner på mye moro med meg hele tiden. De har også ledd godt av meg bl.a med en kommentar jeg hadde til farfar mens han var på do. Han sto og tisset og uten at han helt fikk det med seg så sto jeg ved siden av han. Etter at han ristet seg og var ferdig så jeg opp på han og sa "nå er det tomt farfar"...

Ellers så går livet mitt ut på å henge etter Isabella rundt på aktiviteter og ellers bare plage henne som en liten lillesøster kan. I barnehagen kaller de meg statsministeren da jeg stort sett sjefer over alle uansett hvor små eller store de er. Jeg har ikke respekt for noen. Dette gjelder også hjemme. Jeg prøver veldig å teste ut grenser om dagen men mamma og pappa kan være ganske sta de også. Jeg liker spesielt godt å leke mamma ovenfor Isabella noe hun blir rasende for. Da kan jeg sette hendene på hoftene og kjefte henne opp og ned. Dette er moro ! Ellers er det veldig gøy å si NEI. Dette ordet kan også brukes til ALT. Felix, mormor, mamma og jeg var også på teater i Lillestrøm og så på Pippi. Jeg satt rolig under hele forestillingen noe som forundret de andre veldig. Men Pippi er nemlig min helt. Nå i februar hadde vi karneval i barnehagen og jeg var selvfølgelig Pippi. Er for øvrig en racer på i-phone og i-pads ! Når mamma trenger at jeg skal sitte i ro litt så kan jeg sitte og spille spill på disse maskinene. Folk synes det er veldig søtt når de ser en to-åring beherske dette som en voksen. Livet er godt. Jeg er ikke noen storspiser så kostholdet er ganske enkelt. Akkurat som storesøster. Ellers så driver jeg og går på do innimellom men har ikke helt bestemt meg for å gi opp bleien enda. Jeg kan være stri og legge samt at nå om dagen holder vi på med å kutte ut dagsøvnen men dette har mer eller mindre resultert i at jeg våkner enda tidligere om morgenen også. Mamma og pappa lurer på hvordan dette er mulig.

Når det gjelder bilder etc så kommer det snart. Mamma fikk ett nytt kamera til bursdagen sin av pappa som hun ikke forstår så mye av men hun har nå meldt seg på kurs så etter hvert vil det komme både video og bilder.

Det er mye som har skjedd fra høsten til nå så dette ble bare ett veldig kort referat men jeg skal prøve å skrive oftere så man får med seg alle de små detaljene også

Hei så lenge !

- Har begynt å gå på langrenn og behersker dette fint.
- Ofte hørt: NEJ
- Ofte hørt: Hvorfor det?
- Ofte hørt syngende, stort sett hele dagen.
- Sagt: Kommer det skøpelser nå?
- Digger: Å danse Zorba
- Hekta på: frukt
- Populært nå: Spill på iPad og iPhone

Kommentera logoKommentar

Sommer 2011

Da kan jeg krysse av Hellas i passet mitt også ! Vi har vært på ett sted som var prima tilrettelagt for meg og Isabella. Mamma og pappa satte bort alt av hverdagslig mas som matlaging, klesvask etc og kunne bare konsentrere seg om å leke med oss barna. Dette passer oss ganske bra ! Vi var på ett flott sted som het Sani Resort. Vi bodde i en enhet der som Porto Sani Village og her var det flere bassenger som var tilpasset min lille kropp. Det hendte jeg brukte armringer i bassenget men stort sett klarte jeg meg uten. Jeg beveger meg mest der hvor jeg kan gå eller stå og vil jeg ut på dypet så tar jeg med en av de andre. På stranden derimot møtte jeg litt utfordringer. Sand er jo møkkete ! Ingen fortalte meg dette. Jeg hater sand og at jeg får sand på tær og t.o.m mine strandsko. Jeg vil ikke at skoene skal bli møkkete heller. Det tok timesvis med lek fra pappas side før jeg satte meg ned i sanden med bleien en av de første dagene. Etterpå så kunne jeg til nøds grave i sanden noen ganger men jeg likte best at mamma bar meg på armen ut i sjøen og at vi badet sammen der. Da slapp jeg å bli møkket ! Ellers liker jeg å dykke med ansiktet og sånn så jeg er ikke bare en pyse. Ellers takler jeg visstnok varmen bedre enn Isabella (som stadig er opphetet men det er jo ikke rart med det aktivitetsnivået hun har) og også mindre søvn. Pga varmen så sov jeg ganske lenge på dagen men var itillegg lengre oppe på kveldene da det var svalt. Dette passet meg ypperlig for på kvelden så var det minidisco, restaurant besøk med musikk etc. Da er jo jeg i mitt ess. Jeg elsker å danse. Det blir sagt at jeg har en interessant dansestil med variert temposkifte. Den beste kvelden min der nede var gresk aften på en gresk restaurant hvor jeg fikk danse Zorba. Da fikk jeg danse med andre barn men det beste var å danse med sangerinnen til bandet for kvelden. Jeg gikk og dro i henne hele tiden og hun ble med meg ut på dansegulvet. Alle i Hellas var veldig snille. Alle servitører etc elsker barn og det drar jeg god nytte av. Smiler jeg ekstra mye kommer det is og andre godsaker min vei. De kalte meg også Little Old Lady der. Det skal visstnok komme av at jeg tramper i vei som en liten bestemt ung dame. Jeg er målrettet og vet hva jeg vil. Jeg gjør mye som kanskje ikke alle på min alder klarer men samtidig så har jeg fått Kittelsen høyden så mange tar feil på alderen min. De synes jeg er veldig flink for å bare være ett år…ha ha… Ellers så fikk jeg masse kvalitetstid med pappa, mamma og Isabella og det var topp. Det var også kjempegøy å ha Kjell og Celine der, eller Lina som jeg kaller henne, for hun er vant med småbarn og vet hvordan hun skal bære meg og håndtere meg. Ellers var hele området på Sani supert for meg og mine ben. Jeg kunne rusle overalt på fine stier og jeg er jo veldig glad i å gå så det nøt jeg godt av. Jeg mistet litt appetitt i varmen men jeg hade jo flasken min som er en god redning. Gruer meg til å slutte med den…. Det snakkes allerede om Hellas tur neste år. Det håper jeg virkelig for det livet var luksus for en knert som meg.

Når vi kom hjem så var det rett i barnehagen. Virket som om mamma og pappa trengte en pause? Der var jeg bare ett par dager før jeg også ble med på samme opplegg som Isabella (se hennes nettsider) med tur til farmor i Sverige og Sandefjordstur. Jeg har jo også vært med og sett min fetter spille Norway Cup. Det var stor stas for da fikk jeg leke med Maya igjen. Hun er en kjempesøt og morsom kusine å ha. Når det gjelder Sverige tur så var det mitt første besøk ut til oldemor, eller som jeg kaller henne Dama. Så fint hun hadde det der ute på sin sommerstuga. Den var som skapt for småtasser som meg. Jeg kunne gå ganske fritt og plukke blomster og leke over hele hagen og så har hun mye spennende ting både i huset og utenfor. Og så er hun veldig snill mot meg. Jeg håper det blir flere turer dit. Sommerfest i Sandefjord var også en ny opplevelse og en tradisjon jeg gleder meg til å være med på fremover. Der kaller alle meg Gullborg noe som mamma og pappa gliser godt av. Her var det så mange barn å leke med så jeg ble helt svimmel. Mange å dele med og det er jeg ikke akkurat best på om dagen. Så elsker jeg jo dyrene der. Kattene, tunni og børre. Jeg løper etter dem og koser med dem hele tiden. Enten de vil eller ikke.

Ukens høydepunkt nå har ellers vært min to års dag !! På selve dagen min hadde vi besøk av: mormor, Åke, Malin, Tom Anders, Felix, Emma, Andre, Julia, Johnny, Lillan og Caroline. Jeg fikk så masse fine gaver og det er stas nå å være litt hjemme og holde på med det. Vi hadde kaker og jeg spiste sjokoladekake og muffins ! Nam ! Hele dagen sang alle bursdagssanger for meg og jeg forsto at de sang til meg men jeg forsto ikke helt hvorfor. Jeg så ut som ett levende spørsmålstegn heletiden. Hva er egentlig bursdag ? Hvorfor synger alle til meg ? Etter å ha pakket opp alle pakker etc så forsto jeg det litt bedre. Det er en dag jeg allerede gleder meg til neste gang.

FORTSATT GOD SOMMER!

- Ofte hørt: kom da dama (sier dama til alle jenter i slekt/familie/venner/folkpå gata)
- Ofte hørt: Først (det betyr at hun skal gjøre selv)
- Ofte hørt: Ein gong (holder opp en finger til oss og sier strengt ein gong når noe skal gjøres en gang til)
- Internasjonalt: Yasso (greska for hei/hadet) og bye bye
- Digger: Å danse Zorba
- Spiser: nøtter og glåggurt (yougurt)
- Liker ikke: Sand
- Kallenavn: Felix = felago
- Yndlingsfarge: glønn

Kommentera logoKommentar

Mars til juli 2011

Hei på dere ! Nå blir jeg snart to år. Jeg er fortsatt like ”stor” som en ett-åring men ellers utvikler jeg meg itakt med en to-åring. Mye har skjedd siden sist dagbok notat men mamma har ikke skrevet ned alt. Ettersom det er jeg som holder henne busy og ikke gir henne ro så får jeg vel tilgi henne.

Dere kan lese min dagbok på hverdagslivet og reiser og utflukter på Isabellas sider også. Jeg sitter jo bare i hennes sidevogn. Det som skjer i livet hennes er jeg med på !

Nå har jeg sommerferie. Etter ferien skal jeg tilbake til min gamle barnehage i to uker før jeg starter i Sanatoriet barnehage ved skolen til Isabella. Vi var på besøk hos den nye barnehagen en dag for noen uker siden og jeg tror jeg vil trives der. Det kommer til å bli veldig trist å ikke være sammen med de andre barna lengre og Michael og Lina som jobber der. Jeg er veldig glad i de alle og snakker om dem hjemme hele tiden.

Nå er jeg helt frisk og rask og jeg er bare en solstråle. Jeg kaster i meg all mat jeg kommer over om dagen og det skjer utvikling fra dag til dag. I barnehagen er jeg fortsatt en blid og glad jente og jeg stortrives. Jeg er blitt glad i alle de andre barna og kan si nesten alle navnene.

Ellers så sies det at jeg er som en papegøye om dagen. Jeg prater på inn og ut pust og gjentar alle ord som blir sagt mange ganger både høyt og ”u”tydlig ! De kaller meg Gadaffi i huset er og det er visstnok fordi jeg styrer huset med en diktator hånd. Jeg bruker enkle rene kommandoer som: GÅ, SITT, KOM, TØRST, MAT, VIKKE (vil ikke), FØRST (gjøre selv) etc. Selv ønsker jeg jo bare at alle leker med meg og at jeg blir forstått. Er det for mye for langt ?

Jeg klarer ikke helt å bestemme meg om jeg vil bli stor enda. Jeg gikk på potte en stund men nå har jeg droppet det. Er mye enklere bare å gjøre i bleie og be om skift etterpå. Jeg er også veldig glad i flasken min morgen og kveld og jeg prøver hardt å innføre en flaske på dagen når jeg skal sove også men får ikke helt gjennomslag. Her om dagen fant jeg også en gammel smokk (jeg har jo egentlig aldri brukt smokk) og dette var nirvana. Jeg slapp ikke smokken hele dagen men dagen etterpå så var den borte. Hvis noen vet hvor det ble av den så er det fint med en tilbakemelding. Den er savnet. Ellers sies det at jeg er ganske vesle voksen. Jeg kommer meg rundt overalt og mamma og pappa har t.o.m fjernet trappegrindene hjemme da jeg går opp og ned trappen selv.Jeg spiser selv og leser selv og kan fortelle gode historier til de som vil høre på. Hvis jeg er tørst henter jeg en kopp og når vi skal ut så henter jeg sko og klær selv. Jeg minner mamma og pappa på tranasol hver kveld samt tannpuss og jeg kan t.o.m spytte når jeg pusser tenner.

Ellers så har jeg også stor glede av vår nyinnkjøpte trampoline. Jeg hopper som en teletubbi dagen lang og etter at vi fikk den så slukner jeg som en dupp i sengen kl. 1900 hver kveld. Jeg har også begynt å komme inn i en god feriemodus om morgenen og sover til halv ni. Mamma og pappa er i ekstase.

Storesøster er min helt. Jeg vil leke med henne hele tiden men jeg får ikke lov. Men når hun leker med meg så blir jeg så glad. Og jeg vil leke med alle hennes morsomme leker. Spesielt hvis hun har besøk av venninner og jeg får være med. Det er det morsomst jeg vet. For ett par uker siden så hadde Isabella og venninner moteshow hjemme med mammas gamle klær og jeg fikk være med. Jeg tok på meg leopard kjoler, høyhælte sko, vesker etc og koste meg verre. Jeg er en liten entertainer for jeg elsker å kle meg ut, danse og få oppmerksomhet. Mamma sier at dette kommer fra pappas side av familen.

Jeg skal snart på ferie med familen min til Hellas. Det skal bli moro med bading, sol og varme. Avgir rapport på denne ferien om noen uker.

GOD SOMMER!

Stikkord den siste tiden:
- Kallenavn: Gadaffi - Hørt1: (spør mamma og pappa om historien bak dette)
- Hørt 2: Skummelt
- Haba haba (norges grand prix låt 2011)
- Ofte hørt: Mamma, mamma, mamma, mamma, mamma…………
- Søtt: Etter at vi har sunget for henne på kvelden ved legging så takker hun og sier at det var fint.

Leker med: En sebra som synger og danser til party musikk (gave fra tante Julia som har vært i Kina)
Digger: Drømmehagen på film

Kommentera logoKommentar

Vinter 2011

Sist dere hørte fra meg var jeg på Kvitfjell så jeg tar opp tråden der. Vi hadde en alle tiders rom jul på fjellet. Alle i familien min var friske og raske – hurra ! Når vi først reiste opp så var det bare vi der og Bobo og farfar men etter ett par dager så strømmet det på med mennesker; Kikki, Kenneth, Sebastian, Tobias, Maya, Thomas, Tone, Sander og Rasmus pluss at Celine sov hos oss noen kvelder også. På nyttårsaften så kom også en annen Kenneth så totalt på nyttårskvelden til middag og fest var vi 16 pers. Det var så moro. Masse liv og røre hele tiden men det føltes aldri ut som det var trangt eller masete. Det viktigste for meg var at Maya var der. Vi løp i tottene på hverandre hele tiden og vi badet to ganger hver dag i boblebadet på hytta. Nyttårsaften våknet jeg av noen raketter så jeg fikk være med ut en liten tur, som jeg ikke forsto noe av, før mamma, dadda (Isabella)og jeg sovnet i samme seng i armene til hverandre. En god måte å starte det nye året på.

Jeg har jo ikke noe forhold til ukedager, helger, måneder og år enda men det har hittils vært noen interessante uker i 2011. Jeg har blant annet fått testet mine evner til å tilpasse meg ulike miljøer og overnattingssteder. Jeg sov en natt hos mormor og Åke, en helg hos farfar og bobo og en helg hos boste og Trygve. Alle besteforeldrene er helt topp på sine områder. Alle gjør forskjellige ting med meg så jeg får dekket alle mine behov. Jeg har verdens beste besteforeldre.

Det som ikke har vært så moro er at jeg var syk en hel uke. Jeg hadde vondt overalt – de sier det heter influensa. Mamma holdt meg hjemme fra barnehagen en hel uke og det synes jeg var kjedelig og det survet jeg veldig over. Jeg survet også fordi jeg hadde mye vondt men hva annet skal jeg gjøre når jeg ikke kan prate da ?! For to uker siden tok jeg også trippelvaksine og det er det merkligste jeg har opplevd. Det var som vanlig brutalt å få sprøytene men det går fort over men derimot var dagene etterpå ille. Jeg ble rett og slett så støl i begge lårene, hvor jeg hadde tatt spøryter, at jeg kunne ikke gå. Mamma måtte bære meg rundt som en apekatt i 3 dager. Tror hun ble litt lei. Hver gang hun prøvde å sette meg ned så hylte jeg. Når jeg begynte å gå igjen så hadde jeg gå stilen til en gammel dame. Jeg listet meg på tå forsiktig bortover og holdt meg til vegger og ting hele tiden i frykt for å falle. Det så komisk ut men jeg lo ikke !

Nå er jeg helt frisk og rask og jeg er bare en solstråle. Jeg kaster i meg all mat jeg kommer over om dagen og det skjer utvikling fra dag til dag. I barnehagen er jeg fortsatt er blid og glad jente og jeg stortrives. Jeg er blitt glad i alle de andre barna og kan si nesten alle navnene.

Dagene ellers går i ett her hjemme. Mamma henter meg, så henter vi Isabella på skolen, drar hjem og lager mat, drar på aktiviteter eller finner på noe hjemme hvis Isabella har besøk, bading, så kommer pappa, kveldsmat og natta. I mellom gjøremålene så tar jeg meg en dans, synger og finner på noe sprell. Ett sprell som er upopulært i huset her er at jeg er litt flink til å plage Isabella. Det kan være slåing ellr biting. Det alle ikke forstår er at jeg bare er ute etter oppmerksomhet men Isabella har ofte vondt og blir lei seg så jeg må skjerpe meg litt på dette området.

Når det gjelder mine primærbehov så spiser jeg veldig bra om dagen. Spiser alt jeg kan komme over og er særlig glad i frukt. Jeg hater ellers fortsatt å ha noe å bleien og annonnserer høyt og tydlig dersom noe er i gjære ved å gå bort til grinda som går opp til badet for da vil jeg skiftes på eller jeg sier do do. Jeg varierer mellom å være en syvsover på natten og morgenen til å være en morgenfugl. Er generelt glad i sengen for selv om jeg ikke er trøtt når jeg legger meg så kan jeg ligge og synge en time før jeg sovner. På dagen så sover jeg mellom 2-3 timer og dersom noen vekker meg for tidlig i vognen når jeg sover ute så vifter jeg de bort.Stikkord den siste tiden:
- Ofte hørt: au, au, au
- Ofte hørt: vajnn og vajm (begge = vann)
- Ofte hørt: sko sko - Ofte hørt: do do

Om storesøster: bruker fortsatt ordet Dadda på Isabella
Hekta på: Rosiner, klementiner og ulike frokostblandinger (skal bare ha de hendene og spise – ikke med melk)
Leker med: Magneter på peisen og iphone (elsker å se på bilder selv – bruker egen finger til å bla videre)
Kallenavn: Gullborg og t-skje kjerringa (på helsestasjonen så sa de nemlig at jeg ikke vokser i høyden – bare i bredden)
Flink til: Å skrive og holde pennen riktig (dette lo vi godt av på julaften da hun satte i gang og tegne og kommandete Malin til å se på)

Kommentera logoKommentar

Høst-Vinter 2010

Nå er jeg 16 måneder og det er juletider. Jeg har jo opplevd en jul men den husker jeg ikke noe av. Jeg forstår ikke så mye av det som skjer rundt meg nå heller bortsett fra at det finnes enda mer ting i stuen som jeg ikke kan røre. Som f.eks juletre, julepynt, nisser, gaver etc. Det jeg forstår om dagen er at det er fryktelig kaldt at dette synes jeg er dumt for jeg er så veldig glad i å sove ute og være ute men det får jeg nesten ikke vært lengre. Håper på en pulktur eller to i romjulen. Mamma har snakket om dette – jeg forstår ikke helt konseptet men det skal visstnok være moro…….Kulden har også bidratt til litt sviktende helse. Alle i barnehagen har vært forkjølet og dårlige og jeg har ikke gått fri fra dette jeg heller. Men det hører visstnok med. Det toppet seg egentlig helgen før julaften for da fikk jeg omgangssyken. Det var ubehagelig. Men til julaften var vi friske og raske alle sammen og det var bra.

Kanskje den viktigste tingen i livet mitt allerede har skjedd – jeg har begynt å gå Det tok sin tid før jeg kom meg opp og rundt men nå er jeg som en Duracel kanin. Jeg går og går…….. Nå er jeg overalt – høyt og lavt. Det er moro selv om mamma synes det kan være litt travelt. Straks etter at jeg begynte å gå så rant noen baby kilo bort. Nå har jeg også fått hals !! Men jeg blir ikke noe høyere og jeg ligger ganske lavt på skalaen så her har jeg nok arvet en del Kittelsen/Stølen gener.

Ellers så fikk vi tilslutt tilbud om barnehageplass så nå tilbringer jeg hverdagene i Småtroll barnehage 0-3 år. Det er en familedrevet privat barnehage. Der er vi pr dags dato 8 barn. Vi var bare 4 til å begynne med så har det fylt seg opp etter hvert. Mamma og pappa synes det er en litt liten barnehage og at det er mye sykdom og utskiftning på personale der men jeg stortrives og det er det viktigste. Mamma har tatt video av meg når hun leverer meg på morgenen. Jeg løper rett inn, gir mamma og smellkyss og stenger døren for henne. Det er aldri noen tårer når jeg blir levert. Jeg synes det er kjempegøy der. I desember har vi gjort mye gøy i barnehagen med blant annet Lucia feiring, nissefest, pepperkakebaking og juleverksteder. Jeg har selv laget fine gaver til storesøster, mamma og pappa i år. Blant annet en nisse i stein……. Jeg er i midt ess når det skjer masse moro rundt meg.

Dagene ellers går jo med på å være med Isabella rundt på sine aktiviteter og det kan dere lese om på hennes sider. Jeg får jo ikke gjort så mye selv enda men det skjer jo utvikling på meg hver dag. Blant annet så begynner mamma og pappa å lure på om jeg har ett kunsterisk talent. Selv om jeg bare er litt over ett år så holder jeg pennen helt riktig og jeg elsker å tegne og skrive. Dette synes de voksne er veldig morsomt. Og så er jeg fortsatt veldig glad i musikk og danse. Jeg er visstnok ett veldig tillitsfullt barn også. Jeg er ikke redd noen. Jeg er glad i alle mennesker og elsker å ha besøk hjemme og være på besøk hos andre. I butikker så går jeg rett bort til fremmede og vil bli tatt opp. Jeg var ikke redd nissen på julaften en gang. Jeg synes bare han var i veien.

Når det gjelder mat så har ikke appetitten vært den største i det siste pga all sykdom men når jeg er i form så er jeg glad i å spise og da spiser jeg variert. Men oftest så sliter mamma og pappa med å få i meg noe. Jeg vil helst spise selv også. Jeg er jo stor jente…. Jeg elsker bær og frukt og det er bra. Jeg har nesten forspist meg på klementiner nå i julen. Nam nam… Også er jeg en knase moms. All kjeks, potetgull, små knekkebrød, honningkorn, rosiner og pepperkaker elsker jeg. Jeg elsker fortsatt flasken min med melk som jeg får til frokost og kvelds selv om jeg nå er blitt flinkere til å drikke vann også. Men det vil jeg ikke ha på flaske. Jeg har en egen tupperware kopp med sugerør til det !

Ellers er jeg ganske pertentlig. Jeg liker ikke å ha noe å bleien så jeg sier ifra. Kan hende mamma og pappa skal prøve potte på meg etter hvert. Når det gjelder soving så har jeg vært ganske stri en periode men dette skyldes sykdom og tenner og også litt mareritt. Jeg håper at jeg er i en god periode nå for det tærer litt på mine foreldre.

Så litt om min store helt – storesøster. Stakkars hun får kjørt seg om dagen. Jeg vil helst bare ha mamma for meg selv. Og når pappa kommer hjem så vil jeg ha han for meg selv også. Og det hender jeg klorer henne og kan være vanskelig men hun vet jeg er glad i henne. Jeg lyser opp når jeg hører stemmen hennes og jeg vil helst være sammen med henne hele tiden. Men jeg har blitt mer kosete med henne nå også. Før hadde jeg ikke tid. Hun er også veldig god å gå til når mamma eller pappa er strenge. Da får jeg trøst. Mamma ser allerede nå hvordan de kan komme til å rotte seg sammen fremover. Jeg hermer etter alt hun gjør og synes hun finner på mye gøy. Jeg er heldig som har henne for hun er veldig snill med meg. Akkurat som en mini mamma.

Nå er det Kvitfjell og romjul og nyttårsfeiring med familien som står for tur. Min kusine Maya kommer og det blir topp !Viktige hendelser den siste tiden:
- Begynte å gå når jeg var 14 måneder
- Kan si disse ordene: Dadda (Isabella), sepåden (i ett ord), bæ (sier sauen, kua, hesten og alle dyr…….), hadet (uttaler det som hale med tungen ut), sko sko, pip (fugl), tut tut, ho ho (hei når pappa kommer hjem), nam nam
- Jeg har begynt å pusse tenner

Beste jeg vet:
- Jeg elsker å skrive og tegne – holder pennen helt riktig
- Elsker fortsatt musikk og danse

Ofte sett:
- Ved beina til mamma

Kommentera logoKommentar

Sommer 2010

Takk og lov for at navnefesten var ferdig før jeg opplevde noe ugreit i livet mitt; jeg fikk vannkopper. Mens pappa var i Singapore så hadde jeg vannkopper som Isabella hadde smittet meg med. Begge to var helt fulle av prikker og vi så ikke ut i måneskinn og så var det veldig vondt. Men selv om jeg var sliten og det klødde så hadde jeg alltid ett smil på lur. Det er godt jeg kan stryke dette fra mine fremtidsplaner !

Tiden etter navnfesten har blitt brukt til å bli bedre kjent med omgivelsene rundt meg enda mer. Jeg har også vært på helsestasjonen og der sa de at jeg bare vokser i bredden og ikke i høyden………Hva er dette for noe da ?! Jeg ser virkelig sunn ut med mine valkete lår og runde ansikt og er veldig glad i ”min” mat dvs ferdige glass, melk og grøt. Jeg får ikke til brødskiver enda noe mamma fortviler litt over. Men jeg er veldig glad i banan som de skraper på skje til meg og så suge ut saft av appelsin og jordbær selv. Jeg elsker jordbær og smoothies. Ellers er jeg ett sosialt vesen og klarer meg helt fint uten å sove men mamma og pappa gir seg aldri og legger meg i vogn og seng uansett til de tider jeg skal. Det hender jeg protesterer men i det siste har jeg egentlig gitt det opp og på natten sover jeg nå uten noe tull fra ca 1830-1900 til 0715-0730. Det er jo bra det er det ikke ?

I ferien reiste vi til Portugal – igjen. Der har jeg jo vært før….Men denne gangen var det varmere – dessverre. Jeg var ikke så glad i varmen. Om dagen gikk det helt fint for da badet jeg mye og sov en del men om natten var det slitsomt. Jeg våknet stadig og startet dagen tidlig – noe mamma og pappa var glade for……Mamma og pappa var hos bakeren hver dag og kjøpte ferske rundtstykker til alle i huset. Det var de andre veldig fornøyd med da ! Men dere kan selv tenke dere hvordan det er å sitte og vifte med armer og bein i 40 grader hele dagen selv. Jeg driver jo med olympiske leker øvelser hele tiden i den varmen. Det er jo tøft for alle det. Dessuten ble jeg også spist opp av mygg så det så ut som jeg hadde fått vankopper en gang til. Makan ! Ellers fikk jeg en ny bestevenninne i Portugal – Pernille. Hun er 1 ½ år. Hun fant på mye gøy og jeg fulgte henne med spente øyne hele tiden. Vi lo og tøyset sammen. For øvrig så kan dere lese på Isabellas sider hvor i Portugal vi var og hvem vi reiste sammen med for jeg aner ikke. Jeg får med meg litt andre ting enn de andre…….Er opptatt av de nære ting og mine primær behov som tørr bleie, mat, kjærlighet og søvn. Ganske grei sånn sett. Høydaren i Portugal var å bade i stort basseng. Jeg kan nå dykke og jeg plasker helt vilt. Håper vi får badet litt mer her hjemme fremover.

Jeg krabber ikke enda men kan nå åle meg bortover i sittende stilling. Det ser ganske morsomt ut tror jeg. Jeg er blitt mer aktiv og krever litt mere oppmerksomhet enn å bare sitte på gulvet med en leke nå. Jeg kan også sette meg opp fra å ligge på rak rygg noe som ser ganske snodig ut. Krever sin mage styrke også.

Akkurat nå er jeg i Sandefjord med Isabella. Det er første gang jeg sover der uten mamma og pappa. Tror det går bra jeg. Det er jo så mye dyr og andre spennende ting å følge med på der så kanskje det er der jeg skal våge å krabbe for første gang. Mamma håper ikke det.

Ofte hørt: oi oi oi

Viktige hendelser den siste tiden:
- har nå 6 tenner
- kan ligge på rygg og så sette meg rett opp (snakker vi magemuskler eller)
- åler meg på rompa bortover gulvet

Beste jeg vet:
- bade bade bade
- stå oppreist inntil noe og spise jordbær og rocke til musikk

Spent på:
- Om jeg får barnehageplass

Liker ikke:
- varme og mygg

Kommentera logoKommentar

Navnefest

Søndag 11 april hadde jeg navnfest på Oslo Rådhus. Jeg hadde på meg en norsk ”bundad”/folkedrakt og storesøster hadde også det. Dagen startet med å møte alle på Oslo Rådhus for seremoni som startet kl. 13.00. De som vi hadde invitert var: Mormor, Åke, Emma, Malin, Tom Anders, Felix, Bobo, farfar, Caroline, Kikki, Kenneth, Sebastian, Tobias, Maja, Boste, Kylve, Julia, Liam, Randi og Linda. Seremonien var kjempefin med 20 barn som skulle få navntavle. Det var taler og sang og det var en veldig fin ramme rundt det hele. Jeg håper at jeg vokser opp og bli ett godt menneske og at når jeg blir gammel så husker de rundt meg navnet mitt Sophia Bråthen som noe positivt og med ære og stolthet. Under seremonien satt jeg på fanget til mamma og lekte med kjedet hennes. Jeg satt helt stille i en time og bare koste meg. Storesøster satt ved siden av meg og hun hadde faktisk mer mark i rompa enn meg. Ved siden av meg satt en jente som var like gammel som meg og hun krabbet selv !! Jeg ble litt misunnelig på det. Jeg får trene litt på dette fremover. Etter seremonien så gikk hele laget til Eataly på Aker Brygge for å spise. Der kom også Morten, Truls og Are. Vi fikk god mat og spiste og jeg satt på rundgang på fanget til gjestene. Det er ikke en person som jeg er redd for. Jeg liker alle jeg. Vi åpnet også pakker der og jeg fikk så mye fint. Jeg og min familie synes det var en kjempefin ramme for en slik dag og vi koste oss veldig.

Gavene jeg fikk:

Mormor/Åke: Sophianettsider, fint bestikk, huske og sølv til en fremtidig bunad
Boste/Kylve/Truls/Morten/Are: Bestikk
Julia/Liam: Penger
Bobo/Farfar/Caroline: Fond
Farmor i Sverige: Perlesmykke (arv fra hun og Olle)
Kikki/Kenneth og barna: Sølv medaljong – samme som mamma har som hun fikk da jeg ble født
Randi: Smykkeskrin
Malin/Tom Anders/Felix/Linda: Sølvkjede, sølvarmbånd (i prinsessestil) og tannglass
Emma: Tresko og dalahest
Kjell med barna/Erik/Lise med barna: Klatremus servise

Viktige hendelser den siste tiden:
Klarer å vise hvor stor jeg er – med hendene i været
Lært meg å brumme dvs prate med mørk og dyp stemme
Første legebesøk var etter påskeferien når jeg var 8 måneder
Sover mindre – sover bare to økter om dagen nå
Fått meg ny stor bilstol – har full oversikt ut av vinduet nå og speil som jeg ser mamma i
Spiser litt middagsglass
Fått en tann – den kom i påskeferien
Grafser med hendene – jeg tar i alt nå. Og kaster det ned på gulvet…….

Kommentera logoKommentar

Påske 2010

I år hadde pappa tatt seg fri i påsken så derfor reiste vi opp mandag i påskeuken. Det er første gang pappa har hatt fri i påskedagene så det var stor stas. Vi hadde leid hytte sammen med Erik, Lise, Simen og PK og det var kjempekoselig.. Været i år var sånn passe. Det var egentlig aldri strålende sol men det var ikke så kaldt så vi var ute hver dag likevel. Det eneste som var litt dumt for min del var at det snødde veldig mye og det var litt klønete å komme frem med vogn etc. Men det var ikke så ”big deal” egentlig fordi noen dager før påsken ble jeg dessverre litt forkjølet og dette varte faktisk hele påskeuken også og en stund etter det. Mamma og pappa ville derfor ikke at jeg skulle være ute hele dagene men jeg sov alltid en god økt ute likevel. Dagene gikk med til å være enten med mamma eller pappa mens en av dem var sammen med Isabella ute på ski. Det blir moro når jeg også kan stå på ski. Jeg likte godt å sitte i god stolen ved peisen i år med noen leker. Det var fint. Vi hadde så stor hytte også så jeg hadde vognen min inne og jeg ble trillet mellom stuen og kjøkkenet hele tiden. Veldig praktisk for jeg er så sosial og ønsker å være med der det skjer noe hele tiden. Når jeg ikke ser noen så brummer jeg litt (noe nytt jeg har lært meg). Ellers så kom jeg godt overens med både Simen og PK som de siste dagene nesten sloss litt om å holde meg. De er ikke så vant med småbarn men de synes nok jeg var enkel å forholde meg til da jeg bare er blid. De var til stor hjelp for mamma da de kunne holde og leke med meg mens mamma holdt på i kjøkkenet eller noe. Nettene var det eneste som var litt slitsomt i påsken for jeg hostet så veldig. Jeg måtte opp en gang hver natt og få litt varm melk da jeg hadde så vondt i halsen. Dette ble jeg litt sliten av (og mamma og pappa også). Ellers så hadde vi jo også besøk av Celine i hytta og hun er jo vant med Cornelius og Carmen så hun var også veldig flink med meg. Og så har jeg jo alltids storesøster som tuller og herjer med meg hele tiden. Noen dager vi vi jo på lunsjer og middager hos de andre i familen i andre hytter og det synes jeg va topp å være med på. Jo flere folk jo mer moro. Da har jeg masse å titte på. Når påskeferien va over og vi kom hjem så var det veldig godt å komme tilbake til sin egen seng også. En reiseseng er ikke så godt å ligge i. Men jeg håper det blir påske på fjellet neste år også for det var moro. Kanskje påskeharen kommer til meg også da for i år hadde han ikke lagt igjen noe egg til meg……
Kommentera logoKommentar

Karibien

Nå har jeg vært på min andre utenlandsreise. Denne gangen sto cruise i Karibien for tur. Sammen med mamma, pappa, Isabella, Bobo, farfar, Kikki, Kenneth, Sebastian, Tobias, Maja og Caroline så reiste vi i vinterferien og påfølgende uke. Vi fløy fra Oslo via London og til Miami og samme tilbake. Det er en lang flyreise men på flyet så fikk jeg en egen bag til å sove i det så det gikk veldig bra. Og så er jeg glad i å bare sitte stille og titte rundt meg. Når vi kom til Miami så reiste vi rett til Fort Lauderdale og der bodde vi i to dager før vi gikk om bord på båten. Mamma og pappa hadde regnet med at jeg kom til å bruke litt tid på å venne meg til tidsforskjellen på 6 timer men det gikk overraskende bra og var ikke noe problem i det hele tatt. Den ene dagen i Fort Lauderdale så tok vi limmousine til Miami og spiste middag der. Det var kjempemoro å kjøre stor bil. Jeg satt oppe i vasken i bilen en stund. Det var plass til oss og enda flere og det var disko der og alt. Ellers i Fort Lauderdale så badet vi litt i hotellbassenget og gikk langs stranden og litt inne i "sentrum". Det var veldig koselig der. Når vi etter hvert gikk om bord i båten så visste vi at den var stor - men ikke så stor. Den var enorm. Og perfekt for å trille vogner. Mamma og pappa kjørte meg rundt overalt. Når Isabella en gang i blant ble sliten av all gåing så byttet vi på litt og hun fikk låne vognen min. Hun savner nok å bli kjørt rundt overalt hun også. På lugaren så sov jeg i en køyeseng under Isabella. Der lå jeg som en prinsesse. Jeg startet dagene ganske tidlig, rundt 6.30 tiden, så mamma og pappa byttet på annenhverdag å stå opp tidlig med meg. De synes egentlig det var litt godt å våkne tidlig noen dager for da kunne man gå rundt på båten i stillhet. Om dagen er det jo så mye mennesker og ganske travelt. Jeg ble kjent med mange mennesker om bord. Jeg var den nok den yngste "cruiseren" der. Alle visste hvem Sophia var. Så er jeg jo snill med foreldrene mine da for jeg er blid som en sol hele tiden. Kan jo ikke klage - er i Karibien og greier……. Jeg prøvde meg litt i bassenget men jeg er litt liten enda for å ha den store gleden av det så mens Isabella badet eller var på utflukter i land så ble jeg trillet rundt på båten. Jeg har sett og opplevd masse. Om kveldene så var jeg med og spiste middag i middagssalen men som regel sovnet jeg under middagen. Oftest etter middagen så gikk mamma eller pappa på lugaren med Isabella og meg men en eller to kvelder så sovnet jeg så godt i vognen min så jeg kunne være med litt videre. En dag var vi på pianobar men da sov jeg gjennom alt. Det som var spesielt morsomt på turen var at Maja var med. Hun er ca 7 måneder eldre enn meg og vi har allerede begynt å få det moro sammen. Vi kommer nok til å ha mye glede av hverandre i årene som kommer. En annen stor helt jeg har er Kenneth (til Kikki). Jeg er jo spesielt glad i mannfolk men Kenneth er på topp 5 listen. Han er veldig morsom og jeg elsker å følge med på han. Så fort han ser på meg så sjarmerer jeg alt jeg kan. De 10 dagene vi var der så var jeg frisk som en fisk og jeg hadde en kjempemorsom tur. Dette har jeg lyst til å gjøre igjen en gang. Men neste gang vil jeg bade og herje med storesøster.
Kommentera logoKommentar

Godt nytt år 2010 !

Nå er det 2010 og jeg er nå blitt 5 måneder. Jeg er en sunn og frisk baby som helt klart får nok mat da jeg er litt ”kraftig”…….Har skikkelige gode lår. Jeg er størrelse 68/74 i klær nå. Hoppet rett over størrelse 62. Jeg trives veldig godt med min familie og jeg har nå blitt bedre kjent med de rundt meg.

Jeg har bl.a sovet hos farfar og bobo når mamma og pappa var på julebord og jeg sov hos mormor og Åke når de var i Manchester. Det har gått veldig bra. Men jeg er nok litt mammadalt. Jeg sover og spiser best når jeg er sammen med henne.

Jeg har også opplevd jul selv om det ikke påvirket meg så mye. Det eneste jeg kanskje merket det på var at alle var sammen over lengre tid (mamma, pappa, Isabella og jeg altså) og det var mange rundt meg hele tiden. Som alle andre barn så elsker jeg oppmerksomhet så det var helt toppen. I julen så oppdaget jeg også føttene mine til stor glede. Nå har jeg enda mer å drive ned.

Å bade er også noe jeg synes er gøy. Hele baderommet er vått når jeg er ferdig for jeg elsker å plaske. Når det gjelder mat så får jeg fortsatt mat av mamma men jeg får også flaske med erstatning og litt grøt og litt dessert etc. Jeg elsket grøt før men nå vil jeg ikke ha det lengre. Til mammas store fortvilelse. Kanskje jeg prøver igjen om en stund.

Ellers så går jeg til litt fysio trening. Jeg synes det er grusomt kjedelig å ligge på magen så vi må trene på det. Dessuten har jeg en favorittside å se til så det må vi også trene på. Jeg har blitt litt bedre allerede. Jeg liker aller best å sitte oppreist i en stol eller i sofaen men det får jeg ikke lov til så mye. Jeg trives for øvrig ganske godt i lekegrind og kan være der en god stund med leke. Om morgenen til frokost så sitter jeg i vippestol ved siden av Isabella som hører på CD og skravler i vei.

Jeg har stor glede av min søster og vi har ett kjempefint forhold. Hun er så flink med meg. Og ikke minst er hun utrolig morsom. Hun finner på masse gøy og jeg ler meg i hjel av henne. Nå om dagen er det fryktelig kaldt ute og det er litt slitsomt for da får jeg ikke sovet alle øktene ute. Jeg som elsker å sove ute. Jeg sover mye mindre inne men jeg håper dette snur snart. Jeg har det veldig godt. Jeg er i følge de rundt meg en utrolig snill og blid baby og jeg underholder meg selv ganske bra. Bare jeg har en tannbørste å gnage på så går tiden av seg selv. Håper neste gang dere hører fra meg at jeg kan snu meg litt etc. Det er målet mitt.

Viktige hendelser i november/desember:
- Jeg begynte å spise litt grøt som jeg elsket men nå vil jeg ikke ha det lengre
- Jeg kan snu meg litt på siden
- Jeg har ”funnet” føttene mine
- Jeg sier ”mumm”. Begynnelsen til mamma

Kommentera logoKommentar

Første tiden!

Dersom dere har lest ”Om meg” så har dere allerede fått med dere at jeg ble født på Ullevål sykehus den 8 august. Jeg kom 12 dager på overtid men var til mammas store glede ikke så veldig stor allikevel. Fra første dag har jeg ifølge mine foreldre vært en solstråle. Jeg er nå 3 måneder og har allerede smeltet inn i hverdagen. Jeg kom tidlig inn i en god spise og sove rytme og jeg sover natten igjennom nå. Dvs fra ca 2000/2030-0700. Til å begynne med så la jeg meg litt senere og var oppe én gang om natten og spiste (en sjelden gang så var jeg oppe to ganger) og mamma og pappa har aldri hatt en våkennatt med meg. Jeg er ett veldig rolig barn og liker å ligge mye for meg selv og kikke på ting. I det siste har jeg begynt å prate veldig og mamma er litt bekymret for å få en ”papegøye” til som storesøster. Til nå har jeg lært meg å ”prate”, le og snu meg litt på siden og jeg har oppdaget hendene mine så dette går fremover.

Hverdagene mine starter med å følge storesøster på skolen. Deretter så trener mamma og jeg. Mamma løper og jeg ligger i vognen og trener på soving. Det er jeg god på. Så er vi enten ute og farter litt eller er hjemme og koser oss før vi går og henter storesøster igjen. Etter det så er jeg bare ”påheng” til storesøsters aktiviteter; jazzballett, slalom etc. Jeg får vært med på mye siden Isabella er så aktiv. Jeg synes også det er gøy når hun har med venninner hjem for jeg liker at det skjer litt rundt meg.

Min familie er ellers veldig glad i å reise og før jeg kom til verden så sa mamma og pappa at nå skulle de ikke reise på en stund. Det blir så travelt å fly med to barn, pakke etc. Når jeg var 7 uker så reiste vi på høstferie til Portugal………..! De klarer ikke holde seg i ro. Mormor og Åke var også med på denne turen og det var kjempefint. Mamma slappet veldig godt av så hun fikk masse melk og jeg ble god og rund på en uke. Mormor trillet ofte med meg og passet meg mens de andre lekte med Isabella som badet flere timer om dagen. Jeg fikk også badet i basseng for første gang i mitt liv. Det var spennende. Mormor og Åke passet også oss barna en kveld da mamma og pappa hadde bryllupsdag og gikk ut for å spise. Det gikk veldig fint. Jeg er komfortabel med flaske da jeg måtte lære meg å drikke av det tidlig for mamma var forlover i ett bryllup bare to uker etter at jeg var født og jeg hadde barnevakt da. Siden da har de beholdt ett flaskemåltid til det siste måltidet hver kveld. Dette er delvis for at jeg skal fortsatt like flasken men også fordi jeg sover veldig godt på morsmelkerstatning. For bare to uker siden så fikk jeg virkelig testet mitt forhold til flaske da mamma reiste til Manchester på jentetur. Da var pappa alene med meg for Isabella var i Sandefjord. Jeg tok flaske hele tiden og det var ikke noe problem. Men jeg savnet mamma da. Men jeg tror faktisk hun savnet meg mest.

Jeg er nå som sagt 3 måneder og jeg vokser og trives. Forrige uke hadde storesøster bursdag 29 oktober og denne uken har mamma bursdag 3 november. Dette har blitt feiret. Snart ser vi også frem til jul og dersom du vil følge med på min utvikling fremover så følg med på sidene mine.

Kommentera logoKommentar